Indiase curry met aardappel en bloemkool
Dagje slank? Dagje curry! In één keer op smaak met de currypasta.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g vastkokende aardappelen
- 1 bloemkool
- 4 tomaten
- 2 el milde Indiase currypasta (potje 283 g)
- ½ tuinkruidenbouillontablet
- 250 ml kraanwater
- 4 middelgrote eieren
- 2 tl gemalen komijn
- 150 g Griekse yoghurt
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de tomaten in stukjes. Verwarm in een hapjespan met antiaanbaklaag de currypasta. Schep de bloemkool, aardappel en tomaat erdoor en bak 2-3 min. Voeg het bouillontablet en 250 ml water toe. Laat de curry afgedekt 15-20 min. zachtjes sudderen tot de aardappelen en groenten gaar zijn.
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en halveer ze. Leg ze op de curry en warm het geheel nog even door. Rooster het komijnzaad in een steelpan zonder olie of boter tot het gaat geuren. Schep de curry in diepe borden. Serveer de yoghurt in aparte schaaltjes en strooi hierover de komijn.
bewaartip:
Je kunt de curry 1 dag van tevoren maken. Bewaar de curry afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf langzaam in een pan.

Indiase curry met aardappel en bloemkool
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 430 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Indiase curry met aardappel en bloemkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase curry met aardappel en bloemkool

- 500 g vastkokende aardappelen
- 1 bloemkool
- 4 tomaten
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de tomaten in stukjes.

- 2 el milde Indiase currypasta
Verwarm in een hapjespan met antiaanbaklaag de currypasta. Schep de bloemkool, aardappel en tomaat erdoor en bak 2-3 min.

- ½ tuinkruidenbouillontablet
- 250 ml kraanwater
Voeg het bouillontablet en het water toe. Laat de curry afgedekt 15-20 min. zachtjes sudderen tot de aardappelen en groenten gaar zijn.

- 4 middelgrote eieren
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en halveer ze. Leg ze op de curry en warm het geheel nog even door.

- 2 tl gemalen komijn
Rooster het komijnzaad in een steelpan zonder olie of boter tot het gaat geuren.

- 150 g Griekse yoghurt
Schep de curry in diepe borden. Serveer de yoghurt in aparte schaaltjes en strooi hierover de komijn. Bon appétit!
bewaartip:
Je kunt de curry 1 dag van tevoren maken. Bewaar de curry afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf langzaam in een pan.