Pas­ta met broc­co­li en zalm in ro­mi­ge saus

Supersnel klaar en superlekker, deze 'fusilli di broccoli'.

(723) waardeer
italiaans hoofdgerecht Supersnel klaar en superlekker, deze 'fusilli di broccoli'. 4 personen
3 723

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de broccoli toe aan de pasta. Giet af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit.
  3. Voeg de pasta met broccoli, de zalmsnippers, roomkaas en het kookvocht toe en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en verdeel over borden.
video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 57 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2009 week 08-09

Pasta met broccoli en zalm in romige saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met broc­co­li en zalm in ro­mi­ge saus

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de broccoli toe aan de pasta.

3
3

Giet af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op.

4
4
  • 2 middelgrote uien
  • 2 el traditionele olijfolie

Snipper ondertussen de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 4 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur uit.

5
5
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 150 g koelverse roomkaas met bieslook

Voeg de pasta met broccoli, de zalmsnippers, roomkaas en het kookvocht toe en roer goed door.

6
6

Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en verdeel over borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.