Ka­bel­jauw uit de oven

Slank gerecht uit de oven met kruidige aardappelpartjes, courgette en kabeljauw.

(384) waardeer
italiaans hoofdgerecht Slank gerecht uit de oven met kruidige aardappelpartjes, courgette en kabeljauw. 4 personen
3 384

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Schep de aardappelpartjes om met ⅔ van de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in het midden van de oven.
  2. Halveer ondertussen de courgette en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de ui en tomaten in dunne partjes.
  3. Neem de aardappel uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C. Schep de aardappelpartjes om en schuif naar 1 kant van de bakplaat. Verdeel de courgette en ui naast de aardappel. Smeer de kabeljauw in met rest van de olie, bestrooi met peper en zout en leg naast de courgette. Verdeel de tomaat over de vis en bak de schotel in 20 min. gaar in de oven.
video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 10-11

Kabeljauw uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 900 g Toscaanse aardappelpartjes
  • 2 el traditionele olijfolie

Schep de aardappelpartjes om met de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 5 tomaten

Halveer ondertussen de courgette en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de ui en tomaten in dunne partjes.

4
4

Neem de aardappel uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.

5
5

Schep de aardappelpartjes om en schuif naar 1 kant van de bakplaat. Verdeel de courgette en ui naast de aardappel.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g diepvries kabeljauwfilets

Smeer de kabeljauw in met rest van de olie, bestrooi met peper en zout en leg naast de courgette.

7
7

Verdeel de tomaat over de vis en bak de schotel in 20 min. gaar in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.