bewaar
Preisoep
Preisoep
bewaar

Preisoep

Room erdoor, staafmixer erin en smullen maar!

30 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

prei

25 g

ongezouten roomboter

100 g

vastkokende aardappel

380 ml

gevogeltefond

500 ml

kraanwater

50 ml

verse slagroom

Room erdoor, staafmixer erin en smullen maar!

Aan de slag

1

Snijd de onderste cm van de prei. Snijd de prei tot halverwege in in de lengte. Was de prei en snijd het groen en het wit in dunne ringen. Laat goed uitlekken. Snijd het lichtgroene deel in flinterdunne ringen en houd deze achter voor de garnering.

2

Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de witte en groene preiringen ca. 5 min. op een matig vuur tot ze glazig zijn. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van ca. 1 cm en bak 1 min. mee.

3

Voeg de fond en het water toe. Breng aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Voeg de slagroom toe. Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad, breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de lichtgroene preiringen.

serveertipMeng de prei die je bewaart als garnering met 50 g verkruimelde Roquefortkaas.