bewaar
Pindasaus
Pindasaus
bewaar

Pindasaus

15 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sjalot

1 teen

knoflook

3 cm

verse gemberwortel

1 el

traditionele olijfolie

4 el

pindakaas met stukjes noot

200 ml

kokosmelk

2 el

ketjap manis

1 tl

gemalen komijn

2 tl

sambal oelek

1 el

verse koriander

Aan de slag

1

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.

2

Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren.

bereidingstipIs de saus te dik geworden, voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.

combinatietipOnmisbaar bij Indonesische satés, maar ook lekker bij gegrilde karbonade, groosterde kippenpootjes of als dip voor repen komkommer of bleekselderij.

Pindasaus maken

Instructievideo - 00:51 min.