Romige citroenrisotto

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 citroen
- 1 sjalot
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g risottorijst
- 750 ml kippenbouillon van tablet
- 100 ml droge witte wijn
- 5 el mascarpone (zachte roomkaas)
Advertentie
Bereiden
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot zeer fijn. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet. Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje.
- Verwarm de bouillon. Schenk de wijn bij de rijst, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan. Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
- Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Laat de risotto voor je hem serveert 5 min. staan, zodat de smaken goed intrekken.
variatietip:
Roer 1 el honing door de rest van de mascarpone en serveer met vers fruit als dessert.

Risotto maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Romige citroenrisotto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige citroenrisotto
- 1 citroen
- 1 sjalot
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot zeer fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem, fruit hierin het sjalotje tot het glazig ziet.
- 300 g risottorijst
- 750 ml kippenbouillon van tablet
Schep de risottorijst erbij en roer om tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een glanzend laagje. Verwarm de bouillon.
- 100 ml droge witte wijn
Schenk de wijn bij de rijst, roer de rijst regelmatig om tot al het vocht is opgenomen, schep nu soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij in de pan.
Voeg pas een nieuwe schep bouillon toe als de vorige schep bouillon is opgenomen.
- 5 el mascarpone
Roer, als alle bouillon is opgenomen, de citroenrasp, het sap en de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de risotto voor je hem serveert 5 min. staan, zodat de smaken goed intrekken.
variatietip:
Roer 1 el honing door de rest van de mascarpone en serveer met vers fruit als dessert.