Indonesische gemarineerde zalmfilet
Waar de vis zijn oosterse smaakje van krijgt? Door de marinade van ketjap, sambal en knoflook.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 4 el ketjap manis
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl sambal oelek
- 4 verse zalmfilets
Keukenspullen
- barbecue
- grilltopper
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en zout. Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.
- Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.
bereidingstip:
De zalm is het lekkerst als hij net niet helemaal gaar is. Dat is makkelijk te controleren. Hoe meer de vis meegeeft als je erop drukt, hoe rauwer hij van binnen is. De vis moet dus nog net iets meegeven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Indonesische gemarineerde zalmfilet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indonesische gemarineerde zalmfilet
- 3 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 4 el ketjap manis
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl sambal oelek
Steek de barbecue aan. Pers de knoflook boven een schaal. Meng met de ketjap, olie, azijn en basterdsuiker. Breng op smaak met sambal en eventueel zout.
- 4 verse zalmfilets
Wentel de zalmfilets door de marinade, dek de schaal af en laat de zalm 1 uur in koelkast marineren. Schep regelmatig om.
Neem de zalm uit de marinade en laat uitlekken. Gril 6 min. op de grilltopper of in een grillschaal. Keer halverwege. Bestrijk de vis tijdens het grillen 1-2 keer met de rest van de marinade. Lekker met een schijfje limoen.
bereidingstip:
De zalm is het lekkerst als hij net niet helemaal gaar is. Dat is makkelijk te controleren. Hoe meer de vis meegeeft als je erop drukt, hoe rauwer hij van binnen is. De vis moet dus nog net iets meegeven.