bewaar
Frambozensgroppino
Frambozensgroppino
bewaar

Frambozensgroppino

De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen.

5 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

verse frambozen

300 ml

prosecco

4 bollen

citroensorbetijs

4 el

wodka

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

De klassieke sgroppino maak je nog lekkerder door frambozen toe te voegen.

Aan de slag

Houd wat frambozen apart voor de garnering. Mix de prosecco, het sorbetijs, de wodka en de rest van de frambozen in de keukenmachine of met de staafmixer. Schenk in hoge glazen en garneer met een framboos. Serveer direct.

variatietipKindersgroppino: vervang de prosecco en wodka door cassis en mix het tot een schuimig non-alcoholisch feestdrankje. Je kunt de glazen een extra feestelijk tintje geven door de bovenkant eerst even in water te dopen en dan in suiker.

algemeenVolgens de overlevering dateert het originele recept voor sgroppino uit 1528. Het drankje werd in Venetië als tussengerecht geserveerd tijdens officiële banketten.