Kokosrijst met mango (mango sticky rice)
Een geliefd gerecht uit Thailand. Oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst.

thais
nagerecht
Een geliefd gerecht uit Thailand. Oorspronkelijk gemaakt met kleefrijst.
4 personen
3
52
Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Rijst in ca. 30 minuten laten afkoelen.
- In steelpan kokosmelk, suiker en mespunt zout aan de kook brengen. Roeren tot suiker en zout zijn opgelost. Afgekoelde rijst in schaal scheppen. Helft van kokosmengsel over rijst schenken, omscheppen en nog 10 minuten laten staan. Mango's schillen en langs de pit in plakken snijden. Sesamzaad in droge koekenpan licht roosteren. Rijst over vier borden verdelen. Mango ernaast leggen en per bord 2 eetlepels kokosmelk erover scheppen. Sesamzaad erover strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 72 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Thailand