Kipfilet met Thaise groene curry
Kipfilet met Thaise groene curry

Kipfilet met Thaise groene curry

30 min. bereiden
104waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1 stengel

sereh

1 blikje

kokosmelk

2 eetlepels

suiker

3 eetlepels

Thaise vissaus

3 cm

verse gemberwortel

1

limoen

1 eetlepel

boter of margarine

4

kipfilets

zout en peper

1 zakje

verse koriander

Aan de slag

Peper schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Serehstengel in stukken hakken. In pan kokosmelk aan de kook brengen met suiker, vissaus, peperreepjes en sereh. Gember schillen en erboven raspen. Limoen schoonboenen en schil erboven raspen. Limoen uitpersen en sap erbij schenken. Mengsel in ca. 15 minuten op hoog vuur tot ca. 2 dl inkoken. Intussen in koekenpan boter verhitten. Kipfilets bestrooien met zout en peper en in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Koriander fijnhakken. Sereh uit curry halen. Kipfilets in plakken snijden en op vier borden leggen. Curry erover schenken. Bestrooien met koriander. Serveren met pandanrijst en roergebakken paksoi.