Sesam-mie met Thaise groenten en tofu

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak tofu naturel (375 g)
- 75 ml wok essentials (sweet & sour (flesje 240 ml))
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 pak Chinese (eiermie (250 g))
- 2 eetlepels olie
- 1 zak Thaise roerbakmix (400 g)
- 1 komkommer (in reepjes)
- eetlepels sesamzaad (bakje 100 g)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snijd de tofu in blokjes en schep deze om met 2 eetlepels woksaus en de knoflook. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok de olie en roerbak de Thaise mix 5 minuten. Schep de komkommer, de tofu en de rest van de woksaus erbij en roerbak weer 5 minuten. Verhit een droge koekenpan, strooi het sesamzaad erin en rooster het al omschuddend goudbruin. Giet de eiermie af en schep bijna al het sesamzaad erdoor. Verdeel de sesam-mie over 4 diepe borden, schep het tofu-groentemengsel erbij en strooi de rest van het sesamzaad erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 55 g
- vet 21 g