Lasagne van pompoen
Lasagne van pompoen

Lasagne van pompoen

Vegetarisch, lekker stevig en ideaal voor als het buiten koud is. De pompoen geeft het gerecht een iets zoetige smaak.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
248waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

50 g

ongezouten roomboter

40 g

tarwebloem

800 ml

halfvolle melk

1

groentebouillontablet

200 g

lasagnebladen

100 g

geraspte jong belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Vegetarisch, lekker stevig en ideaal voor als het buiten koud is. De pompoen geeft het gerecht een iets zoetige smaak.

Aan de slag

1

Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het pompoenvlees in plakjes van 1 cm dikte. Kook de plakjes 5 min. in weinig water met zout, giet ze af en laat uitlekken.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de boter in een steelpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Roer de bloem erdoor en bak op laag vuur 5 min. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Doe het bouillontablet erbij en laat op heel laag vuur nog 5 min. koken.

3

Vet de ovenschaal in. Schep een laagje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Verdeel een deel van de pompoenplakjes erover, wat geraspte kaas, een laagje saus en dek af met lasagnebladen. Maak zo een aantal lagen en eindig met saus en kaas.

4

Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30-35 min. goudbruin en gaar.

tip

bewaartipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Warm het gerecht voor het serveren ca. 15 min. op in een voorverwarmde oven van 180 ºC.

Romige spinazielasagne maken

Instructievideo - 02:43 min.