Thaise rijstsalade met runderreepjes

thais
hoofdgerecht
4 personen
3
142
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst (zak 1 kg)
- 1 zak gebroken sperzieboontjes (500 g)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 schaal runderreepjes naturel (350 g)
- 1 zak Thaise groene currysaus (160 g)
- 1 blik crispy maiskorrels (300 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in weinig water met wat zout in 4-5 min. beetgaar. Giet af. Spoel de rijst en de sperziebonen samen in een fijn vergiet onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de runderreepjes in 3 min. goudbruin. Voeg de currysaus toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur. Schep de runderreepjes op een bord en laat afkoelen.
- Voeg de runderreepjes en de mais toe aan de rijst en sperziebonen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip:
Schep 1 bakje fijngesneden koriander (15 g) of platte peterselie (20 g) met de runderreepjes door de rijstsalade voor een extra Thais accent. Lekker met partjes limoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 80 g
- vet 13 g