Thaise kipcurry met aubergine en sperziebonen
Nog authentieker? Strooi er wat verse koriander overheen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 1 ui
- 1 aubergine
- 2 el traditionele olijfolie
- 360 g Thaise kipfiletblokjes
- 100 g boemboe groene curry (bakje)
- 200 g kokosmelk
- 225 g diepvries zeer fijne sperziebonen
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui grof en snijd de aubergine in blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak 3-4 min. mee. Voeg de aubergine toe en bak nog 3 min. Schep de boemboe en kokosmelk erdoor. Voeg de sperziebonen toe en doe de deksel op de pan. Stoof de curry 7-8 min. tot de sperziebonen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de rijst in kommen en verdeel de kipcurry erover.
combinatietip:
Bestrooi de curry voor een authentiek Thaise smaak met 2 el verse korianderblaadjes (bakje 15 g).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 405 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Thaise kipcurry met aubergine en sperziebonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise kipcurry met aubergine en sperziebonen
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 ui
- 1 aubergine
Snipper ondertussen de ui grof en snijd de aubergine in blokjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 360 g Thaise kipfiletblokjes
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak 3-4 min. mee. Voeg de aubergine toe en bak nog 3 min.
- 100 g boemboe groene curry
- 200 g kokosmelk
Schep de boemboe en kokosmelk erdoor.
- 225 g diepvries zeer fijne sperziebonen
Voeg de sperziebonen toe en doe de deksel op de pan. Stoof de curry 7-8 min. tot de sperziebonen beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de rijst in kommen en verdeel de kipcurry erover.
combinatietip:
Bestrooi de curry voor een authentiek Thaise smaak met 2 el verse korianderblaadjes (bakje 15 g).