Oosterse champignonsoep
Oosterse champignonsoep

Oosterse champignonsoep

25 min. bereiden
75waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

kastanjechampignons

1 eetlepel

zonnebloemolie

1 pot

basis krachtbouillon van rundvlees

1 schaaltje

kipfilet fumé

3

bosuitjes

1 zakje

verse koriander

1 eetlepel

ketjap manis

zout en peper

Aan de slag

Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. In soeppan olie verhitten. Champignons ca. 3 minuten omscheppend bakken. Bouillon en 8 dl water toevoegen en aan kook brengen. Intussen kipfilet in dunne reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in reepjes snijden. Korianderblaadjes fijn snipperen. Kip, bosui en koriander toevoegen aan soep. Soep op smaak brengen met ketjap, zout en peper. Lekker met sesamstengels.