Oosters vispakketje met gewokte andijvie
Dit pittige-vis-cadeautje stooft zachtjes gaar in de oven. Lekker met geurige pandanrijst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g pandanrijst (pak a 400 g)
- 500 g diepvries pangasiusfilets
- 2 uien
- 50 ml woksaus gember
- 1 tl sambal oelek
- 2 el oosterse wokolie (fles a 500 ml)
- 1000 g fijngesneden andijvie (zak a 500 g)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur 4 vierkante stukken aluminiumfolie af. Snijd de pangasiusfilets in stukjes. Snipper de helft van de ui zeer fijn en meng in een schaal met de woksaus en sambal. Schep de vis erdoor.
- Verdeel de vis over de folievellen en draai die naar boven toe dicht. Leg op een bakplaat en bak 15 min.
- Snijd de rest van de ui in partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Schep de helft van de andijvie erbij en roerbak 3 min. totdat de andijvie geslonken is.
- Voeg de rest van de andijvie toe en roerbak weer 3 min. Stoof op laag vuur nog 3 min. door. Serveer de andijvie met de vispakketjes en de pandanrijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Oosters vispakketje met gewokte andijvie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oosters vispakketje met gewokte andijvie
Verwarm de oven voor op 225 °C.
- 300 g pandanrijst
- 500 g diepvries pangasiusfilets
- 1 ui
- 50 ml woksaus gember
- 1 tl sambal oelek
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur 4 vierkante stukken aluminiumfolie af. Snijd de pangasiusfilets in stukjes. Snipper de ui zeer fijn en meng in een schaal met de woksaus en sambal. Schep de vis erdoor.
Verdeel de vis over de folievellen en draai die naar boven toe dicht. Leg op een bakplaat en bak 15 min.
- 1 ui
- 2 el oosterse wokolie
- 500 g fijngesneden andijvie
Snijd de ui in partjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Schep de andijvie erbij en roerbak 3 min. totdat de andijvie geslonken is.
- 500 g fijngesneden andijvie
Voeg de rest van de andijvie toe en roerbak weer 3 min. Stoof op laag vuur nog 3 min. door. Serveer de andijvie met de vispakketjes en de pandanrijst.