Ingrediënten
8 porties
150 g
tarwebloem
125 g
ongezouten roomboter
135 g
witte basterdsuiker
1
middelgroot ei
4
Conference handperen
1
vanillestokje
250 ml
crème fraîche
Dit heb je nodig
quiche- of taartvorm (Ø 26 cm, geen springvorm)
deegroller
Aan de slag
Zeef de bloem. Meng 100 g boter, 50 g suiker, het ei en de bloem met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot een bruine karamel.
Vet de vorm in en schenk de karamel in de vorm (pas op voor de hete karamel!). Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm. Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.
Bak ca. 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Peren tarte tatin

8 porties
390 kcal
30 min. bereiden
50 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem. Meng 100 g boter, 50 g suiker, het ei en de bloem met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 min. in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot een bruine karamel.
Vet de vorm in en schenk de karamel in de vorm (pas op voor de hete karamel!). Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm. Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.
Bak ca. 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)150 g tarwebloem
125 g ongezouten roomboter
135 g witte basterdsuiker
1 middelgroot ei
4 Conference handperen
1 vanillestokje
250 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
quiche- of taartvorm (Ø 26 cm, geen springvorm)
deegroller