bewaar
Oosterse maaltijdsoep met balletjes
Oosterse maaltijdsoep met balletjes
bewaar

Oosterse maaltijdsoep met balletjes

30 min. bereiden
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eieren

4 el

olie

1 voordeelschaal

nasi/bamigroenten

1

prei

3 tabletten

extra krachtig runderbouillon

2

vastkokende aardappelen

150 g

mienestjes

1 schaal

rundersoepballetjes

Aan de slag

1

Klop de eieren los met peper en zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak een omelet. Halveer de rode peper van de nasi/bamigroenten, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de rode peper 1 min. Voeg de rest van de groenten, behalve de taugé, en de prei toe en roerbak 4 min.

2

Voeg de bouillontabletten met 1 1/2 liter water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg de aardappelen en de mienestjes aan de soep toe en kook ze afgedekt in 10 min. gaar, haal na 4 min. de nestjes met een vork los en voeg de soepballetjes toe. Voeg peper naar smaak toe.

3

Rol de omelet op en snijd in reepjes. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen en garneer met de omeletreepjes en de taugé.

algemeenLaat ieder zijn soep aan tafel zelf op smaak brengen met ketjap, sambal en gefruite uitjes en serveer er kroepoek bij.