bewaar
Chili sin carne
Chili sin carne
bewaar

Chili sin carne

Zonder vlees dus, maar wel met veel smaak. Lekker met romige avocado.

25 min. bereiden
10 min. oventijd
zeer pittig
349waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1

paprikamix

3 el

traditionele olijfolie

2 tl

chilipoeder

2 tl

komijn (djinten)

800 g

chilibonen in blik

1

avocado

150 g

geraspte jong belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Zonder vlees dus, maar wel met veel smaak. Lekker met romige avocado.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het chilipoeder en de komijn toe. Fruit 2 min. mee. Voeg de paprika en de inhoud van de blikken chilibonen, inclusief het vocht, toe. Laat 10 min. garen en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Vet de ovenschaal in en doe de chili sin carne erin en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven.

combinatietipDe chili is ook lekker met rijst of tortilla's. Of vul taco's ermee.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.