Courgette gevuld met couscous
Courgette gevuld met couscous

Courgette gevuld met couscous

Heerlijk mediterraan gerecht dat je bereidt met een... stoomkoker!

15 min. bereiden
25 min. wachten
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

couscous

1 el

shoarmakruiden

¾ el

vloeibare Italiaanse kruidenbouillon

2 dl

kraanwater

3

bosuien

8 g

verse munt

200 g

zachte geitenkaas

2

courgettes

Dit heb je nodig

  • stoomkoker

Heerlijk mediterraan gerecht dat je bereidt met een... stoomkoker!

Aan de slag

1

Roer in een kom de couscous, shoarmakruiden, vloeibare bouillon en het water door elkaar en laat ca. 10 min. staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.

2

Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel tot op ¾ cm van de wand. Vul de courgettes hoog op met het couscousmengsel en leg naast elkaar in de stoomkorf.

3

Vul de stoomkoker met water. Zet de stoomkorf erin en stoom de courgettes in ca. 25 min. gaar.

tip

combinatietipServeer de courgettes met een salade van eikenbladsla.