Pesto genovese
Pesto genovese

Pesto genovese

Italiaanse smaakmaker, een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.

5 min. bereiden
409waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

Parmigiano Reggiano

30 g

verse basilicum

2 el

geroosterde pijnboompitten

½ teen

knoflook

1 mespunt

zout

75 ml

extra vergine olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Italiaanse smaakmaker, een mengsel van pijnboompitten, knoflook basilicum, olijfolie en Parmezaanse kaas.

Aan de slag

Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, mespunt zout, het basilicum en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper.

tip

combinatietipLekker door krieltjes, met tomaat en buffelmozzarella, door pasta of bij pastasalade met aubergine en noten. Zie het recept elders op deze site.

bewaartipJe kunt de pesto – met een laagje olie erop – afgesloten 1 week bewaren in de koelkast.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.