Tagliatelle met garnalen
Tagliatelle met garnalen

Tagliatelle met garnalen

Garnalen, knoflook en tomaat: dit trio máákt dit pastagerecht.

20 min. bereiden
402waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

diepvries reuzengarnaal

200 g

tagliatelle

3 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

125 ml

droge witte wijn

70 g

tomatenpuree

3 el

semi-zongedroogde tomaten

15 g

verse basilicum

1

citroen

Garnalen, knoflook en tomaat: dit trio máákt dit pastagerecht.

Aan de slag

1

Zorg dat de garnalen zijn ontdooid. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit olie in een koekenpan en bak de garnalen en knoflook 4 min. Voeg de wijn toe en laat in 2 min. voor de helft verdampen. Voeg tomatenpuree en peper en zout naar smaak toe. Meng pasta met garnalen, tomaten en basilicumblaadjes. Snijd de citroen in kwarten en serveer erbij.

tip

combinatietipVoor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de andijviesalade (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.