
Ingrediënten
4 personen
1 kilo
kruimige aardappels
600 g
broccoli
1
ui
zout
300 g
belegen kaas
25 g
boter of margarine
1 eetlepel
grove mosterd
Dit heb je nodig
aardappelstamper
Aan de slag
Aardappels schillen en wassen. Broccoli wassen en in roosjes verdelen. Broccolistelen schillen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met ca. 3 1/2 dl water en zout aardappels en ui ca. 10 minuten koken. Broccolistelen toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Broccoliroosjes toevoegen en in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen korsten van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Aardappelmengsel boven kom afgieten. Met pureestamper alles pureren. Boter en mosterd toevoegen. Eventueel zoveel kookvocht toevoegen dat smeuïge stamppot ontstaat. Kaasblokjes erdoor scheppen.
Broccolistamppotje met kaas

hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen en wassen. Broccoli wassen en in roosjes verdelen. Broccolistelen schillen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met ca. 3 1/2 dl water en zout aardappels en ui ca. 10 minuten koken. Broccolistelen toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Broccoliroosjes toevoegen en in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen korsten van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Aardappelmengsel boven kom afgieten. Met pureestamper alles pureren. Boter en mosterd toevoegen. Eventueel zoveel kookvocht toevoegen dat smeuïge stamppot ontstaat. Kaasblokjes erdoor scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kilo kruimige aardappels
600 g broccoli
1 ui
0 zout
300 g belegen kaas
25 g boter of margarine
1 eetlepel grove mosterd
Dit heb je nodig
aardappelstamper