Broccolistamppotje met kaas

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappels
- 600 g broccoli
- 1 ui
- zout
- 300 g belegen kaas
- 25 g boter of margarine
- 1 eetlepel grove mosterd
Keukenspullen
- aardappelstamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen en wassen. Broccoli wassen en in roosjes verdelen. Broccolistelen schillen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met ca. 3 1/2 dl water en zout aardappels en ui ca. 10 minuten koken. Broccolistelen toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Broccoliroosjes toevoegen en in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen korsten van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Aardappelmengsel boven kom afgieten. Met pureestamper alles pureren. Boter en mosterd toevoegen. Eventueel zoveel kookvocht toevoegen dat smeuïge stamppot ontstaat. Kaasblokjes erdoor scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 41 g
- vet 26 g