Broccolistamppotje met kaas
Broccolistamppotje met kaas

Broccolistamppotje met kaas

40 min. bereiden
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kilo

kruimige aardappels

600 g

broccoli

1

ui

zout

300 g

belegen kaas

25 g

boter of margarine

1 eetlepel

grove mosterd

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Aardappels schillen en wassen. Broccoli wassen en in roosjes verdelen. Broccolistelen schillen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met ca. 3 1/2 dl water en zout aardappels en ui ca. 10 minuten koken. Broccolistelen toevoegen en ca. 5 minuten meekoken. Broccoliroosjes toevoegen en in ca. 10 minuten gaar koken. Intussen korsten van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Aardappelmengsel boven kom afgieten. Met pureestamper alles pureren. Boter en mosterd toevoegen. Eventueel zoveel kookvocht toevoegen dat smeuïge stamppot ontstaat. Kaasblokjes erdoor scheppen.