Thaise garnalen met haricots verts
Thaise garnalen met haricots verts

Thaise garnalen met haricots verts

30 min. bereiden
30 min. wachten
121waarderingen

Ingrediënten

2 cm

verse gember

1

rode peper

1

limoen

2 tenen

knoflook

1 el

sesamolie

3 el

sojasaus

1 el

Thaise vissaus

1 el

suiker

1 zak

reuzengarnalen

2 schaaltjes

haricots verts

1 pak

Chinese eiermie

Aan de slag

1

Rasp de gember en doe in een kom. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg 2 el sap, het rasp, de peper, knoflook, olie, soja- en vissaus en suiker toe aan de gember. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal. Voeg toe aan de marinade. Laat 30 min. staan.

2

Kook de haricots verts 7 min. Kook de mie de laatste 2 min. mee. Verhit een wok en roerbak de garnalen met marinade in 5 min. roze en gaar. Giet de mie en haricots verts af en verdeel over 4 kommen. Verdeel de garnalen met de marinade erover.