Hollandse kaasfondue
Eten er kinderen mee? Vervang dan de wijn door water en voeg daar 2 el diksap aan toe.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 5 trostomaten
- 1 teen knoflook
- 1 el maizena
- 400 ml droge witte wijn
- 1 el citroensap
- 400 g Kernhem 60+ kaas
- 400 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Keukenspullen
- caquelon
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat ze afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de caquelon (kaasfonduepan) ermee in. Roer de maizena met wat wijn tot een glad mengsel. Schenk in de caquelon en voeg de rest van de wijn toe. Breng aan de kook. Voeg het citroensap toe. Roer de kaas er in porties door tot een gladde, dikke fondue. Roer de tomaat erdoor en breng op smaak met peper.

Tomaat ontvellen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 930 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 75 g
waarvan verzadigd 49 g - natrium 1.630 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Hollandse kaasfondue
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse kaasfondue
- 5 trostomaten
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat ze afkoelen. Pel daarna het vel eraf.
Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- 1 teen knoflook
Halveer de knoflook en wrijf de binnenzijde van de caquelon (kaasfonduepan) ermee in.
- 1 el maizena
- 50 ml droge witte wijn
Roer de maizena met wat wijn tot een glad mengsel.
- 400 ml droge witte wijn
- 1 el citroensap
Schenk in de caquelon en voeg de rest van de wijn toe. Breng aan de kook. Voeg het citroensap toe.
- 400 g Kernhem 60+ kaas
- 400 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Roer de kaas er in porties door tot een gladde, dikke fondue.
Roer de tomaat erdoor en breng op smaak met peper.