bewaar
Frambozencharlotte
Frambozencharlotte
bewaar

Frambozencharlotte

Kijk hoe mooi, proef hoe heerlijk. Wacht op een feestelijke gelegenheid (of maak hem op een doordeweekse dag).

50 min. bereiden
3 uur wachten
1178waarderingen

Ingrediënten

6 personen

5 blaadjes

gelatine

500 g

verse frambozen

250 ml

verse slagroom

3 el

kristalsuiker

250 g

Griekse yoghurt

350 g

lange vingers

15 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • pan Ø 14 cm

  • feestelijk lint

Kijk hoe mooi, proef hoe heerlijk. Wacht op een feestelijke gelegenheid (of maak hem op een doordeweekse dag).

Aan de slag

1

Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Verwarm 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.

2

Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

3

Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen.

4

Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Strik het lint erom. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met poedersuiker.

bewaartipJe kunt de charlotte een avond van tevoren bereiden. Bewaar het met de lange vingers afgedekte frambozen-roommengsel afgedekt in de koelkast. Maak de volgende dag af met de rest van de lange vingers.