Gebakken noedels op z'n Thais

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g Chinese mie
- ½ rode peper
- 3 bosuien
- 30 g ongezouten cashewnoten
- 200 g tofu naturel
- 6 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 400 g Thaise roerbakmix
- 1 tl tabasco
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 tl gemalen gember
Advertentie
Bereiden
Bereid de mie volgens de aanwijzingingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in reepjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Hak de cashewnoten grof. Snijd de tofu in blokjes. Verhit de olie in een grote pan. Bak de tofu in ca. 4 min. goudbruin en schep uit de pan. Verhit de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de rode peper, Thaise mix, tabasco, sojasaus en gemberpoeder toe en roerbak ca. 5 min. Voeg de noedels en tofu toe en schep voorzichtig om en bak nog ca. 3 min. Schep de mie in grote kommen en garneer met de bosui en cashewnoten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gebakken noedels op z'n Thais
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken noedels op z'n Thais
- 250 g Chinese mie
Bereid de mie volgens de aanwijzingingen op de verpakking.
- ½ rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in reepjes.
- 3 bosuien
- 30 g ongezouten cashewnoten
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Hak de cashewnoten grof.
- 200 g tofu naturel
- 3 el traditionele olijfolie
Snijd de tofu in blokjes. Verhit de olie in een grote pan. Bak de tofu in ca. 4 min. goudbruin en schep uit de pan.
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 400 g Thaise roerbakmix
- 1 tl tabasco
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 tl gemalen gember
Verhit de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de rode peper, Thaise mix, tabasco, sojasaus en gemberpoeder toe en roerbak ca. 5 min.
Voeg de noedels en tofu toe en schep voorzichtig om en bak nog ca. 3 min.
Schep de mie in grote kommen en garneer met de bosui en cashewnoten.