Ingrediënten
4 personen
450 g
entrecote à la minute
1 eetlepel
rode currypasta
1
limoen
1 eetlepel
vissaus
1 eetlepel
bruine basterdsuiker
½ zakje
koriander
zelfgemaakte
pindasaus
Dit heb je nodig
satéstokjes
Aan de slag
Satéstokjes in water weken. Plakjes vlees in lengte halveren. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. In platte schaal currypasta mengen met limoensap, rasp, vissaus en basterdsuiker. Vlees erin leggen. Koriander fijnhakken en erover strooien. Ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten, halverwege keren.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees in 2 à 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Lekker met satay saus (of zie tip).
Thaise saté met pindasaus

hoofdgerecht
null personen
220 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Satéstokjes in water weken. Plakjes vlees in lengte halveren. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. In platte schaal currypasta mengen met limoensap, rasp, vissaus en basterdsuiker. Vlees erin leggen. Koriander fijnhakken en erover strooien. Ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten, halverwege keren.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Vlees aan satéstokjes rijgen. Vlees in 2 à 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Lekker met satay saus (of zie tip).
algemeen:Pindasaus: In 1 dl kokend water 1 zakje santen (30 g) oplossen. 1 Eetlepel rode currypasta (potje) erdoor roeren en op hoog vuur ca. 1 minuut al roerend verhitten. 1 Eetlepel vissaus (fles), 1 theelepel laos, 2 eetlepels limoensap en 1 eetlepel bruine basterdsuiker toevoegen. 4 Eetlepels pindakaas met stukjes noot erdoor roeren. Met ca. 1/2 dl water tot sausdikte verdunnen, met vissaus op smaak brengen en warm serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)450 g entrecote à la minute
1 eetlepel rode currypasta
1 limoen
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel bruine basterdsuiker
½ zakje koriander
0 zelfgemaakte pindasaus
Dit heb je nodig
satéstokjes