Ba­sis­re­cept voor ge­kook­te mos­se­len

Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren.

(150) waardeer
hollands hoofdgerecht Mosselseizoen? Liefst eten we het elke dag mosselen, met deze basis kun je eindeloos variëren. 2 personen
3 150

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water. Verwijder de kapotte schelpen. Snijd de ui in halve ringen. Schil de wortel met de dunschiller en snijd in plakken van ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes en de peterselie fijn.
  2. Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min. Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.228 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Basisrecept voor gekookte mosselen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept voor ge­kook­te mos­se­len

1
1
  • 2 kg verse mosselen

Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water. Verwijder de kapotte schelpen.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 g verse peterselie

Snijd de ui in halve ringen. Schil de wortel met de dunschiller en snijd in plakken van ½ cm. Snijd de bleekselderij in boogjes en de peterselie fijn.

3
3
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 1 gedroogde laurierblaadjes
  • 250 ml droge witte wijn

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de groente, peterselie en laurier toe en fruit 3 min. Blus af met de witte wijn en voeg de mosselen toe.

4
4

Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met stokbrood, cocktail- en/of ravigotesaus. Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.