Ap­pel­taart met spijs

Bijna te mooi om aan te snijden. Bijna...

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(157) waardeer
hollands nagerecht Bijna te mooi om aan te snijden. Bijna... 10 personen
3 157

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem, suiker en het zout. Snijd de boter klein, voeg toe en vorm een kruimelig mengsel. Voeg ⅓ van de eieren toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed hiermee de bodem en randen van de springvorm tot halverwege en prik gaatjes in de bodem.
  3. Leg bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling (bijv. witte bonen). Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven bijna gaar. Neem uit de oven en verwijder de vulling en het bakpapier. Laat de bodem afkoelen en bestrijk vervolgens met ¼ van de jam.
  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop de rest van de eieren luchtig. Roer met een vork het rasp en amandelspijs erdoor. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel met het citroensap.
  5. Verdeel de spijs over de taartbodem, leg de appel erop en bestrooi met de kaneel. Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven. Bestrijk met de rest van de jam en laat afkoelen.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

bewaartip:

Je kunt de taart 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Aman­del­spijs ma­ken

instructievideo - 01:03 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appeltaart met spijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­taart met spijs

1
1
  • 150 g tarwebloem
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout
  • 50 g ongezouten roomboter

Meng de bloem, suiker en het zout. Snijd de boter klein, voeg toe en vorm een kruimelig mengsel.

2
2
  • 1 middelgroot ei

Voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
4

Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak.

5
5

Bekleed hiermee de bodem en randen van de springvorm tot halverwege en prik gaatjes in de bodem.

6
6
  • 1 kg blindbakvulling

Leg bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling (bijv. witte bonen). Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven bijna gaar.

7
7
  • 1 el abrikozenjam

Neem uit de oven en verwijder de vulling en het bakpapier. Laat de bodem afkoelen en bestrijk vervolgens met de jam.

8
8
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

9
9
  • 2 middelgrote eieren
  • 300 g amandelspijs

Klop de eieren luchtig. Roer met een vork het rasp en amandelspijs erdoor.

10
10
  • 1 kg Elstar appel

Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel met het citroensap.

11
11
  • 1 tl gemalen kaneel

Verdeel de spijs over de taartbodem, leg de appel erop en bestrooi met de kaneel.

12
12
  • 3 el abrikozenjam

Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven. Bestrijk met de rest van de jam en laat afkoelen.

combinatietip:

Lekker met crème fraîche.

bewaartip:

Je kunt de taart 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.