Groen­te­soep

Oma’s soep kost tijd. Maar na twee uur zachtjes pruttelen smaakt deze groentesoep net als vroeger.

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(273) waardeer
hollands voorgerecht Oma’s soep kost tijd. Maar na twee uur zachtjes pruttelen smaakt deze groentesoep net als vroeger. 4 personen
3 273

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • soeppan
  • schuimspaan
  • schone theedoek

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk het water in een soeppan. Voeg de schenkel, rundersoepblokjes en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 uur zachtjes koken. Schep regelmatig het schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan van de soep af.
  2. Maak de schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Spoel het vlees af. Haal het vlees van de schenkel, snijd in kleine stukjes en voeg samen met de rest van het rundvlees toe aan de bouillon.
  3. Breng het gehakt op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Draai er kleine balletjes van en voeg samen met de soepgroente toe aan de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en kook nog 8 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer vlak voor het serveren door de soep.
video

Groen­te­soep ma­ken

kookles - 04:42 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­soep

1
1
  • 2 liter kraanwater
  • 255 g runderschenkel met been
  • 300 g rundersoepblokjes
  • 2 rundvleesbouillontabletten

Schenk het water in een soeppan. Voeg de schenkel, rundersoepblokjes en de bouillontabletten toe.

2
2

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 uur zachtjes koken. Schep regelmatig het schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan van de soep af.

3
3

Maak de schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan.

4
4

Spoel het vlees af. Haal het vlees van de schenkel, snijd in kleine stukjes en voeg samen met de rest van het rundvlees toe aan de bouillon.

5
5
  • 150 g half-om-halfgehakt
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat
  • 250 g verse soepgroente

Breng het gehakt op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Draai er kleine balletjes van en voeg samen met de soepgroente toe aan de soep.

6
6

Breng de soep opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en kook nog 8 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in dunne ringetjes en roer vlak voor het serveren door de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.