Asperges koken
Asperges koken

Asperges koken

Asperges koken? Zo kook je 'het witte goud' perfect gaar.

30 min. bereiden
126waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

verse witte asperges

Dit heb je nodig

  • aspergepan

Asperges koken? Zo kook je 'het witte goud' perfect gaar.

Aan de slag

1

Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Schil niet te dun: schil die blijft zitten is vezelig en niet lekker. Snijd van alle asperges 3 à 4 cm van de onderkant af: die houtachtige stukjes smaken niet lekker. Zorg dat alle asperges daarna even lang zijn.

2

Zet de asperges met de koppen omhoog in het mandje van de aspergepan. Plaats het mandje in de pan en vul met zo veel water dat de koppen er bovenuit steken. Je kunt de asperges ook in een gewone pan koken, waar ze liggend in passen. De koppen worden dan iets zachter. Voeg zout toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Zo worden de asperges gekookt en de koppen gestoomd. Draai het vuur na 5 min. uit en laat met de deksel op de pan 10-15 min. staan, afhankelijk van de dikte. Haal het mandje uit het water.

tip

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.