Andijviestamppot
Deze andijviestamppot is extra smeuïg en fris door de crème fraîche.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1.2 kg kruimige aardappelen
- 250 g magere spekreepjes
- 100 ml halfvolle melk
- 25 g ongezouten roomboter
- 500 g koelverse gesneden andijvie
- 2 el crème fraîche
- 30 ml maggi aroma
Keukenspullen
- aardappelstamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar. Doe ze na het afgieten terug in de pan. Bak ondertussen de spekreepjes in 7 min. bruin en krokant.
- Voeg de melk en boter toe aan de aardappelen en stamp tot puree.
- Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en Maggi. Bestrooi met de spekjes.

Puree maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 485 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.230 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Andijviestamppot
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Andijviestamppot
- 1.2 kg kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan.
- 250 g magere spekreepjes
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 7 min. bruin en krokant. Laat de spekjes eventueel uitlekken op keukenpapier.
- 100 ml halfvolle melk
- 25 g ongezouten roomboter
- 500 g koelverse gesneden andijvie
- 2 el crème fraîche
- 30 ml maggi aroma
Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en Maggi.
Bestrooi met de spekjes.