Brood­je BBQ-braad­worst met kool­sla

Na deze broodjes bbq-braadworst steek je de bbq voortaan op elk moment van de dag aan.

(17) waardeer
hoofdgerecht Na deze broodjes bbq-braadworst steek je de bbq voortaan op elk moment van de dag aan. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Smeer de worsten licht in met de olijfolie. Gril de worsten in ca. 10 min. gaar.
  2. Roer de appelciderazijn, mayonaise, ⅕ van de mosterd en honing tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten in dunne reepjes. Halveer de ui en snijd in flinterdunne ringen. Meng de witte kool met de paprika, ui en de dressing.
  3. Snijd de hotdogbroodjes aan de bovenkant in. Schep er wat koolsla in. Besmeer met de rest van de mosterd. Verdeel de worsten erover. Serveer de rest van de koolsla erbij.

bereidingstip:

De koolsla wordt nog lekkerder als je hem een dag van tevoren maakt.

variatietip:

In plaats van hotdogbroodjes kun je ook pistoletjes gebruiken.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 34 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Broodje BBQ-braadworst met koolsla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je BBQ-braad­worst met kool­sla

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 4 varkensbraadworsten
  • 1 el milde olijfolie

Smeer de worsten licht in met de olijfolie. Gril de worsten in ca. 10 min. gaar.

3
3
  • 2 el appelciderazijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el vloeibare honing

Roer de appelciderazijn, mayonaise, de mosterd en honing tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

4
4
  • 1 rode paprika

Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten in dunne reepjes.

5
5
  • 1 rode ui
  • 300 g gesneden witte kool

Halveer de ui en snijd in flinterdunne ringen. Meng de witte kool met de paprika, ui en de dressing.

6
6
  • 4 hotdogbroodjes

Snijd de hotdogbroodjes aan de bovenkant in. Schep er wat koolsla in.

7
7
  • 4 el mosterd

Besmeer met de rest van de mosterd. Verdeel de worsten erover. Serveer de rest van de koolsla erbij.

bereidingstip:

De koolsla wordt nog lekkerder als je hem een dag van tevoren maakt.

variatietip:

In plaats van hotdogbroodjes kun je ook pistoletjes gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.