bewaar
Komkommer-radijsgazpacho
Komkommer-radijsgazpacho
bewaar

Komkommer-radijsgazpacho

10 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

1 bosje

radijs

1 el

mierikswortel

1 bekertje

Griekse yoghurt

1 bakje

munt

10

ijsblokjes

½ pakje

witte kaas

Dit heb je nodig

  • blender

Aan de slag

1

Snijd de ongeschilde komkommers in stukken en doe in de blender. Snijd 4 radijsjes in flinterdunne plakjes en houd apart. Doe de rest in de blender. Voeg de mierikswortel, yoghurt, de helft van de munt en de ijsblokjes toe en blender in 1 min. tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

2

Schenk de soep in 4 kommen. Verdeel de kaasblokjes over de soep en leg de plakjes radijs erop. Snijd de rest van de munt in reepjes en strooi over de soep. Lekker met jumbogarnalen (bakje 125 g) voor een extra gevulde soep, en ambachtelijk meergranen stokbrood.

algemeenMeng eens 1 tl mierikswortel door 1 el mayonaise: heerlijk op een broodje rosbief.