bewaar
Gnocchi
Gnocchi
bewaar

Gnocchi

35 min. bereiden
20 min. oventijd
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappelen

2

middelgrote eieren

100 g

tarwebloem

100 g

geraspte Parmezaanse kaas

1 tl

zout

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen. Splits het ei. Meng de bloem, kaas, het zout, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.

2

Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (naar het aantal personen). Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter.

3

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.

combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas en gesmolten boter.
bewaartipMeer gnocchi? Bereid een dubbele hoeveelheid en vries de helft van de gnocchi vóór het koken in. Leg de gnocchi los van elkaar op een bord in de vriezer. Na 1 uur kunt u ze in een diepvriesdoos doen. Laat 3 uur van tevoren ontdooien en volg stap 4 van het basisrecept.

Gnocchi maken

Instructievideo - 05:02 min.

Gnocchi

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig