
Ingrediënten
4 personen
500 g
kruimige aardappelen
2
middelgrote eieren
100 g
tarwebloem
100 g
geraspte Parmezaanse kaas
1 tl
zout
Dit heb je nodig
pureestamper
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen. Splits het ei. Meng de bloem, kaas, het zout, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.
Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (naar het aantal personen). Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter.
Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.
Gnocchi maken
Instructievideo - 05:02 min.
Gnocchi

bijgerecht
4 personen
335 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat afgedekt 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper. Laat 10 min. afkoelen. Splits het ei. Meng de bloem, kaas, het zout, de eidooiers en de helft van het eiwit door de aardappelpuree.
Bestuif handen en werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot samenhangend deeg. Verdeel het deeg in gelijke stukken (naar het aantal personen). Rol uit tot rolletjes van 1 ½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm. Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon, daardoor hecht de saus beter.
Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in eenpersoonsporties. Als ze komen bovendrijven zijn ze gaar (ca. 2 min.). Schep met een schuimspaan uit de pan en houd afgedekt warm.
combinatietip:Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en gesmolten boter.
bewaartip:Meer gnocchi? Bereid een dubbele hoeveelheid en vries de helft van de gnocchi vóór het koken in. Leg de gnocchi los van elkaar op een bord in de vriezer. Na 1 uur kunt u ze in een diepvriesdoos doen. Laat 3 uur van tevoren ontdooien en volg stap 4 van het basisrecept.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g kruimige aardappelen
2 middelgrote eieren
100 g tarwebloem
100 g geraspte Parmezaanse kaas
1 tl zout
Dit heb je nodig
pureestamper