Slaloempia's met garnaal-gehaktvulling
Slaloempia's met garnaal-gehaktvulling

Slaloempia's met garnaal-gehaktvulling

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

20 porties

200 g

half-om-halfgehakt

50 g

mihoen

1

rode peper

2

bosuitjes

¼ zakje

verse koriander

1 bakje

roze garnalen

zout en peper

2 kroppen

sla

1 dl

red chilisaus

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • keukenpapier

Aan de slag

In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt al omscheppend rul bakken. Gehakt met schuimspaan op bord scheppen en laten afkoelen. Intussen in pan 4 dl water aan de kook brengen. Van vuur af mihoen toevoegen en 4 minuten laten wellen. In zeef laten uitlekken. Rode peper schoonmaken en in dunne ringen snijden. Bosuitjes schoonmaken en fijnsnipperen. Koriander in reepjes snijden. In kom gehakt, garnalen, mihoen, rode peper, bosui en koriander door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper. Sla wassen, 20 mooie grote slabladeren van kroppen nemen en met scherp mes witte harde nerf uit slabladeren verwijderen. Bladeren 1 seconde even in kokend water onderdompelen, direct daarna in koud water dompelen en bladeren droogdeppen met keukenpapier. Op midden van elk slablad 1 eetlepel garnaalvulling scheppen, zijkanten van slablad om vulling vouwen en slablad oprollen tot loempia. Vaststeken met cocktailprikkers. Slaloempia's op schaal leggen en serveren met chilisaus.