bewaar
Peultjes met rundvleesreepjes en Thaise dressing
Peultjes met rundvleesreepjes en Thaise dressing
bewaar

Peultjes met rundvleesreepjes en Thaise dressing

25 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

peultjes

150 g

biefstuk

1 stengel

sereh

½

limoen

1 eetlepel

vissaus

½ eetlepel

vloeibare honing

2 eetlepels

olie

½ zakje

verse koriander

½ theelepel

zout

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Peultjes schoonmaken en wassen. Biefstuk in dunne reepjes snijden (ca. 4 cm lengte). Buitenste schil van sereh halen en stengel in heel dunne ringetjes snijden. Limoen uitpersen.

2

In pan met kokend water peultjes ca. 2 minuten koken en afgieten. In kommetje 1 eetlepel limoensap, vissaus, honing en 1 eetlepel olie tot dressing kloppen. Korianderblaadjes van steeltjes halen en iets fijnhakken. In wok rest van olie verhitten. Biefstukreepjes op hoog vuur al omscheppend bruinbakken. Zout en 1 eetlepel sereh toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Peultjes toevoegen en al omscheppend mee verwarmen. Overdoen in schaal. Dressing erover sprenkelen en bestrooien met koriander. Serveren met jasmijnrijst of naan (plat brood).

Peultjes met rundvleesreepjes en Thaise dressing

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig