Oosterse salade met fijngehakte tofu
Oosterse salade met fijngehakte tofu

Oosterse salade met fijngehakte tofu

15 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½

komkommer

3

bosuien

1

limoen

1 zakje

verse koriander

4 el

roerbakolie

1 zakje

gemengde eikenbladsla

2 tl

Thaise rode currypasta

200 g

tofu naturel

2 el

Japanse sojasaus

Aan de slag

Schil komkokker en snijd in kleine blokjes. Maak bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Boen limoen schoon en rasp schil eraf. Pers limoen uit. Hak korander fijn. Klop in kom 1 eetlepel limoensap en helft van roerbakolie met zout en peper tot dressing. Schep sla erdoor en verdeel over twee diepe borden. Verhit rest van olie in wok. Fruit currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Schep fijgehakte tofu erdoor en bak al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig. Breng op smaak met sojasaus en limoensap. Haal van vuur en schep geraspte limoenschil, komkokker, bosui en koriander erdoor. Schep tofusalade op sla. Serveer met gebakken mie.