bewaar
Peperroomsaus
Peperroomsaus
bewaar

Peperroomsaus

Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas.

35 min. bereiden
25 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

250 g

fijne soepgroente

380 ml

vleesfond

250 ml

verse slagroom

2 tl

zwarte-peperkorrels

Dit heb je nodig

  • vuurvaste kom

  • vijzel

Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas.

Aan de slag

1

Halveer de knoflook. Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook op laag 3 min. zonder te kleuren. Voeg de fond toe en breng tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken. Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten worden niet meer gebruikt.

2

Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog ⅓ (125 ml) over is. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale saus. Dit duur ca. 15 min. Maak ondertussen de peperkorrels fijn in de vijzel. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en warm nog 2 min. door.

combinatietipLekker met varkenshaas, gebakken aardappelen en haricots verts.

Peperroomsaus

Instructievideo - 00:40 min.

Peperroomsaus

Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig