Peperroomsaus
Een klassieke saus die natuurlijk hóórt bij varkenshaas.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 25 g ongezouten roomboter
- 250 g fijne soepgroente
- 380 ml vleesfond (pot)
- 250 ml verse slagroom
- 2 tl zwarte-peperkorrels
Keukenspullen
- vuurvaste kom
- vijzel
Advertentie
Bereiden
- Halveer de knoflook. Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook op laag 3 min. zonder te kleuren. Voeg de fond toe en breng tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken. Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten worden niet meer gebruikt.
- Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog ⅓ (125 ml) over is. Dit duurt ca. 10 min. Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale saus. Dit duur ca. 15 min. Maak ondertussen de peperkorrels fijn in de vijzel. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en warm nog 2 min. door.
combinatietip:
Lekker met varkenshaas, gebakken aardappelen en haricots verts.

Peperroomsaus
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 280 mg
Ook te zien in
Peperroomsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Peperroomsaus
- 2 tenen knoflook
- 25 g ongezouten roomboter
- 250 g fijne soepgroente
Halveer de knoflook. Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook op laag 3 min. zonder te kleuren.
- 380 ml vleesfond
Voeg de fond toe en breng tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken.
Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten worden niet meer gebruikt.
Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog ⅓ (125 ml) over is. Dit duurt ca. 10 min.
- 250 ml verse slagroom
Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale saus. Dit duur ca. 15 min.
- 2 tl zwarte-peperkorrels
Maak ondertussen de peperkorrels fijn in de vijzel. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en warm nog 2 min. door.
combinatietip:
Lekker met varkenshaas, gebakken aardappelen en haricots verts.