Chinese miesoep

Advertentie
Ingrediënten
- 3 porties Chinese eiermie (pak à 4 porties 250 g)
- 1 stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
- 2 eetlepels oosterse roerbakolie
- 1 schaaltje varkensvleesreepjes (ca. 400 g)
- 1 zak Chinese groentemix (400 g)
- 1 pot gevogeltefond (380 ml AH)
- 5 eetlepels ketjap asin
- zout en peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mie koken volgens gebruiksaanwijzing. Gemberwortel schillen en in zeer dunne plakjes schaven. In grote (soep)pan olie verhitten. Gember en varkensreepjes in ca. 3 minuten bruinbakken. Groentemix toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Fond en 8 dl water toevoegen en ca. 5 minuten koken. Op smaak brengen met ketjap, zout en peper. Mie over vier grote soepkommen verdelen en soep erover schenken. Lekker met kroepoek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 510 kcal
- eiwit 46 g
- koolhydraten 52 g
- vet 13 g