Thaise vissaté met rijst
Avondje Thais? Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g zilvervliesrijst
- 375 g diepvries koolvisfilets
- 198 g mais in blik
- 500 g verse sperziebonen
- 1 el boemboe rode curry (bakje 100 g)
- 2 el pindakaas light (pot 350 g)
- 200 ml kokosmelk
- 2 el zonnebloemolie
Keukenspullen
- 8 satéprikkers
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de licht ontdooide koolvis in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Bestrooi met peper.
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 6-8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de mais toe. Verwarm ondertussen de kokosmelk, boemboe en pindakaas 4-5 min. in een steelpan. Roer af en toe totdat een gladde satésaus ontstaat.
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak de visspiesen in 4 min. gaar. Keer halverwege. Giet de sperziebonen en mais af en schep om met peper. Giet de rijst af en schep op borden. Leg de vissaté erbij en schep de Thaise satésaus erover. Serveer met de sperziebonen en mais. Bon appétit!
kookstaptip:
Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl boemboe extra toe aan de satésaus.

Thaise vissaté met rijst
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 640 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 250 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Thaise vissaté met rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise vissaté met rijst

- 300 g zilvervliesrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 375 g diepvries koolvisfilets
Snijd de licht ontdooide koolvis in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Bestrooi met peper.

- 198 g mais in blik
- 500 g verse sperziebonen
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 6-8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de mais toe.

- 1 el boemboe rode curry
- 2 el pindakaas light
- 200 ml kokosmelk
Verwarm ondertussen de kokosmelk, boemboe en pindakaas 4-5 min. in een steelpan. Roer af en toe totdat een gladde satésaus ontstaat.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl boemboe extra toe aan de satésaus.

- 2 el zonnebloemolie
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de visspiesen in 4 min. gaar. Keer halverwege.

Giet de sperziebonen en mais af en schep om met peper. Giet de rijst af en schep op borden.

Leg de vissaté erbij en schep de Thaise satésaus erover. Serveer met de sperziebonen en mais. Bon appétit!
kookstaptip:
Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl boemboe extra toe aan de satésaus.