Biefstuk met aspergebroccoli en kruidensaus
Biefstuk met aspergebroccoli en kruidensaus

Biefstuk met aspergebroccoli en kruidensaus

20 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 cm

verse gember

1

rode peper

1 teen

knoflook

15 g

verse munt

15 g

verse basilicum

2 tl

sesamolie

4 el

arachideolie

300 g

biefstuk

200 g

aspergebroccoli

200 g

verse sugarsnaps

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Aan de slag

1

Snijd de gember in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Pureer de gember, rode peper, knoflook, de helft van de munt, de helft van het basilicum, de sesamolie en 3 el arachideolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.

2

Breng een pan water aan de kook. Bestrijk de biefstuk met de rest van de olie en bestrooi met zout. Verhit de grillpan en gril de biefstuk ca. 4 min. (medium). Keer halverwege. Neem uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.

3

Kook ondertussen de aspergebroccoli en sugarsnaps 3 min. Giet af en verdeel over een platte schaal. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg dakpansgewijs op de groenten. Besprenkel met 2 el saus, strooi de rest van de kruiden erover en geef de rest van de saus er apart bij. Lekker met eiermie.

tip

combinatietipLekker met eiermie

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.