Spaghetti carbonara met groene asperges
Spaghetti carbonara met groene asperges

Spaghetti carbonara met groene asperges

Een supersmeuïge pasta boordevol smaken: zoutige pancetta, romige saus en knapperige asperges.

20 min. bereiden
213waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

3 liter

kraanwater

500 g

verse groene asperge

160 g

pancetta

2 tenen

knoflook

150 g

Parmigiano Reggiano

2

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

Een supersmeuïge pasta boordevol smaken: zoutige pancetta, romige saus en knapperige asperges.

Aan de slag

1

Breng in een ruime pan 3 liter water aan de kook. Voeg als het water kookt royaal zout en de spaghetti toe. Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar.

2

Breek ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de punten ruim af (5 cm) en snijd de rest van de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de aspergestukken en -punten de laatste 2 min. mee met de spaghetti.

3

Snijd de pancetta in reepjes en de knoflook fijn. Rasp de kaas. Bak de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Zet het vuur uit. Doe de eieren in een kom en klop met de crème fraîche en 100 g kaas tot saus. Breng op smaak met peper.

4

Giet het spaghetti-aspergemengsel af en vang een kopje kookvocht op. Doe het pastamengsel terug in de pan en voeg de pancetta toe. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft ‘hangen’. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïger geheel. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met de rest van de kaas.

tip

algemeenLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Spaghetti carbonara maken

Instructievideo - 00:44 min.