Witlof met ham en kaas uit de oven
Witlof met ham en kaas uit de oven

Witlof met ham en kaas uit de oven

15 min. bereiden
40 min. oventijd
299waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stronken

witlof

600 g

diepvries aardappelschijfjes

500 g

knolselderij

16 plakjes

achterham

400 g

bechamelsaus

100 g

geraspte oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm)

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schil de knolselderij en snijd in parten. Rasp met een rasp of in de keukenmachine de knolselderij grof. Verdeel de helft over de aardappelschijfjes.

2

Wikkel elk stuk witlof in een plakje ham. Leg de rolletjes strak tegen elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de knolselderij erover. Schenk de bechamelsaus er gelijkmatig over en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in de oven op 180 ºC.

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.