
Watermeloen-ijsjes
Je maakt watermeloen-ijsjes heel makkelijk zelf. Het enige wat je nodig hebt is geduld voor het invriezen.
Ingrediënten
2
limoenen
4 el
water
3 el
rietsuiker
1
watermeloen
500 g
ijsblokjes
7½ g
verse munt
Dit heb je nodig
grote tapasprikkers
Aan de slag
Doe het limoensap met het water in een steelpan. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat de suiker oplossen en neem van het vuur. Laat afkoelen.
Prik de parten meloen op de tapasprikkers en leg ze naast elkaar op een schaal of plateau dat in de vriezer past.
Schenk de siroop over de meloenplakken, keer ze een paar keer en zet 1 uur in de vriezer.
Wikkel de ijsblokjes in een schone theedoek en sla ze klein met een deegroller. Verdeel over een grote schaal of dienblad.
Verdeel de meloen over het ijs. Bestrooi met de muntblaadjes en serveer.
Meloen snijden
Instructievideo - 01:38 min.