bewaar
Rode gazpacho met biet en serranoham
Rode gazpacho met biet en serranoham
bewaar

Rode gazpacho met biet en serranoham

10 min. bereiden
30 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

puntpaprika

½ schaal

tastytomtomaten

1 pot

geroosterde rode paprika's

½ bak

gekookte bieten

1

limoen

1 blikje

tomatenpuree

2 tenen

knoflook

25 ml

olijfolie

½ pakje

serranoham

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

Aan de slag

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de paprika, tomaten en bietjes in een blender of hoge beker. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap met de tomatenpuree, knoflook en olijfolie in de blender. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Snijd de serranoham in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ham in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en garneer de soep met de serranoham.

algemeenWilt u de soep direct serveren? Doe er dan een paar ijsblokjes in.

Bieten

Instructievideo - 04:40 min.