Caribische tiramisu
Caribische tiramisu

Caribische tiramisu

25 min. bereiden
3 uur wachten
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

witte basterdsuiker

100 g

verse roomkaas naturel

75 ml

verse slagroom

100 ml

kraanwater

4 el

kokoslikeur

½ pak

lange vingers

2

bananen

2 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • kleine cakevormpjes (Ø 15 cm met inhoud à 400 ml)

Aan de slag

1

Doe de roomkaas en de suiker in een ruime kom en roer los met een vork. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel deze door het roomkaasmengsel.

2

Schenk de likeur in een diep bord en voeg het water toe. Haal de lange vingers er een voor een door en bedek de bodem van de cakevormpjes met de gesuikerde kant naar onderen. Als de lange vingers niet passen, snijd ze dan op maat. Snijd de bananen in lange plakken.

3

Verdeel 1/3 van het roomkaasmengsel erover en dek af met de helft van de plakken banaan. Maak dan weer een laag met lange vingers, bedek met de rest van de plakken banaan en eindig met de rest van de roomkaas. Dek de cakes af met vershoudfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

4

Stort de cakes op een bord. Laat de cake niet makkelijk los, leg dan 2 min. een theedoek doordrenkt met heet water om de vorm heen. Bestrooi de cakes met cacaopoeder en verdeel ze over de borden.

tip

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.