bewaar
Oosterse risotto
Oosterse risotto
bewaar

Oosterse risotto

In dit gerecht gaat risotto op de oosterse toer met gember, sojasaus en oesterzwammen.

30 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

5 el

zonnebloemolie

1 tl

gemalen gember

150 g

oesterzwammen

300 g

risottorijst

9 dl

kraanwater

4 el

sojasaus

300 g

kipfilet

400 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

In dit gerecht gaat risotto op de oosterse toer met gember, sojasaus en oesterzwammen.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de ui met de gemberpoeder ca. 2 min. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Voeg de oesterzwammen toe en bak ca. 2 min mee. Voeg de risottorijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en 3 el sojasaus.

2

Snijd de kip in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak hierin de kipfilet ca. 5 min. Voeg de groentemix toe en bak nog ca. 3 min. mee.

3

Schep de risottorijst en het groentekipmengsel door elkaar. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en zout.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.