Pepernoten & kruidnoten
Pepernoten & kruidnoten

Pepernoten & kruidnoten

Zelf pepernoten of kruidnoten maken? De lekkerste recepten voor pepernoten op een rij. Met chocolade omhuld of extra kruidig met kaneel. Deze Sinterklaas bak je ze zelf!

Pepernoten
Pepernoten

Pepernoten

Ingrediënten

voor 10 personen
  • 100 g keukenstroop
  • 100 g vloeibare honing
  • 1/2 tl zout
  • 1 middelgroot ei
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g tarwebloem
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice
  1. Doe de stroop, honing, het zout en het ei in een kom. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de bloem, koek- en 5 spicekruiden erboven. Kneed alles goed door tot een samenhangende, stevige deegbal. Druk de deegbal een beetje plat, verpak in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem het deeg uit de koelkast en snijd in plakken van ca. 1½ cm dik. Snijd de plakken in repen van dezelfde dikte en snijd de repen weer in blokjes.
  3. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pepernoten in 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.